.grecaptcha-badge { visibility: hidden; } Skip to main content

Cursuri de actorie pentru copii

Acting Lab vă invită la cursuri de actorie pentru copii în fiecare săptămână

Cursuri de actorie pentru copii – Tehnicile teatrale ne permit să ne exprimăm liber prin joc, să ne cunoaştem mai bine şi să recunoaştem emoţiile. Jocurile teatrale ne ajută să devenim mai buni observatori, să dobândim încredere şi să învăţam să lucrăm în echipă. Jocul se îmbină cu ficţiunea, lucrăm cu imaginaţia şi ne cunoaştem limitele.

Vom lucra cu simţurile, intuiţia, concentrarea atenţiei, emoţiile, observarea, spontaneitatea, sentimentele, memoria, vom stimula imaginaţia, vom învăţa să ne exprimăm cu ajutorul corpului şi vom câştiga libertatea de a ne exprima în public.

Înscrie-te acum

Prin jocurile teatrele copiii își vor antrena corpul, vocea, memoria, simțurile și își vor dezvolta abilitățile sociale, limbajul și arta comunicării. Exercițiile de improvizație, relaxare, imaginație au rolul de a stimula atenția, creativitatea, spontaneitatea și de a dezvolta capacitatea de cunoaștere, autocunoaștere, expresivitatea corporală, vocală, emoțională și artistică.

Fiecare curs va conține exerciții de mișcare, dicție, memorie, improvizație. La Acting Lab vom incuraja copiii să creeze texte proprii, să fie spontani și liberi. Vom lucra pe texte individuale și vom analiza texte din dramaturgia universala. Totul se va deșfășura într-un cadru prietenos. Vom învăța prin joc cum să abordăm un text, cum să ne controlăm postura, vocea și gesturile.

 Jocuri teatrale, exerciții de improvizație, de dicție și public speaking adaptate pentru copii

Jocurile teatrale ne ajută să devenim mai buni observatori, să dobândim încredere şi să învățăm să lucrăm în echipă. Vom lucra cu simţurile, intuiţia, concentrarea atenţiei, emoţiile, observarea, spontaneitatea, sentimentele, memoria, vom stimula imaginaţia, vom învăţa să ne exprimăm cu ajutorul corpului şi vom câştiga libertatea de a ne exprima în public. La baza dezvoltării copiilor stă jocul. Jocul teatral, folosit ca instrument pentru a dezvolta abilitățile copiilor, este primit cu bucurie de către copii. Teatrul în educație a apărut în anii ‘60 și este larg răspândit în acest moment datorită beneficiilor sale. Prin tehnici specifice, copiii se vor pregăti pentru diferite situații de viață, se vor familiariza cu emoțiile lor într-un mediu care le oferă siguranță și încredere, vor putea evalua mai ușor diferite situații și vor putea înțelege mai bine ce simte sau gândește celălalt. Jocurile de rol îi ajută să înțeleagă mai ușor diferite evenimente  sau interacțiuni. Jocurile de improvizație sunt preferatele copiilor și au ca scop dezvoltarea creativității și spontaneității. De asemenea, vom pătrunde în lumea scrierii dramatice și vom explora abilitățile de povestitori. Fiecare joc are un scop precis și face parte din procesul de dezvoltare. 

 

Beneficii:

 

Dezvoltarea atenției

Încă din primele săptămâni se pot observa progresele ce țin de puterea de observare și concentrarea atenției. Jocurile teatrale sunt menite să mențină atenția concentrată mai mult timp, într-un mod ludic și creativ. Copiii vor fi absorbiți de jocuri și se vor implica din ce în ce mai mult, sporindu-și astfel puterea de concentrare.

Stimularea creativității

Creativitatea se devoltă încă din primii ani de viață. Multe studii au arătat importanța stimulării creativității în copilărie. Acum se pun bazele personalității, de aceea este important să încurajâm creativitatea și spontaneitatea copiilor cu fiecare ocazie.

Creșterea încrederii

Pe măsură ce vor învăța jocurile și se vor antrena, săptămână de săptămână, vor începe să aibă mai multă încredere în forțele proprii. Fiecare joc nou, odată asimilat, aduce cu el, o nouă abordare, plină de încredere.

Copiii învață să coopereze

Cele mai multe jocuri teatrale se bazează pe lucrul în echipă, astfel, pentru a duce la bun sfârșit orice sarcina, este necesară cooperarea. Cei mici vor învăța cît este de util să cooperezi și se vor bucura de beneficiile lucrului în echipă.

Trimite un e-mail

Exercițiile practice vor urmări:

  • Dezvoltarea expresivității corporale, vocale, emoționale și artistice
  • Dezvoltarea capacității de memorare verbală și vizuală
  • Creșterea nivelului de atenție și observare
  • Creșterea percepției asupra spațiului scenic
  • Dezvoltarea capacității de acceptare a diversității și respectul față de fiecare individ
  • Creșterea abilitățior de recunoaștere și exprimare a propriilor emoții
  • Deprinderea modului de a înțelege și exprima un text individual
  • Dezvoltarea capacității de exprimare; lectură la prima vedere, elemente de dicție

Vezi video prezentare

Cui se adresează cursurile de actorie?

Programul este conceput pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani.

Mai multe detalii despre cursuri de actorie pentru copii

Trainer: Varty Mihail – actriță, studentă la Masteratul de Pedagogie Teatrală, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București

 

Înscrie-te la un atelier demonstrativ gratuit acum

Cunoaște-te mai bine!

Înscrie-te pe tine sau pe copilul tău la cursurile de actorie organizate de Acting Lab.

Înscrie-te